המערכת הצפה הראשונה שהותקנה בישראל
האתגר
לאור העובדה כי היה מדובר במערכת הסולארית הצפה הראשונה שהותקנה בישראל, לאורך תהליך תכנון המערכת עלו מספר אתגרים אותם היה צריך לפתור וביניהם: כיצד ממקמים את שביל הגישה למצופים עבור צוותי תחזוקה, באיזה סוג מצופים צריך להשתמש, התמודדות עם עלייה וירידה של מפלס המים, עיגון המערכת מפני רוחות עזות וכיצד בכלל מתמודדים עם התקנה של מערכת המייצרת חשמל על פני המים. בנוסף, מכיוון שמדובר במערכת המיועדת לדו שימוש, כלומר המאגר מיועד לספק גם מי שתיה לחקלאות ולתושבי האזור וגם לייצר חשמל, עלתה השאלה כיצד ניתן לתכנן את המערכת באופן מיטבי, כך שניתן יהיה להפיק את המירב גם מהמערכת וגם מהמאגר.
הפתרון
בעת בחינת ההיתכנות להקמת המערכת, נבחנו טכנולוגיות שונות להתקנת מערכת צפה. כמותג גלובלי עם ניסיון מוכח בעשרות מדינות בעולם ומטה ישראלי, הפתרון של SolarEdge היה מראש אחד מהפתרונות המובילים שנבחנו. לכך נוסיף את העובדה שהייתה נדרשת טכנולוגיה שיכולה להתמודד עם הימצאותם של גורמים סביבתיים שונים שמשפיעים על תפקוד ותפוקת המערכת, כמו לכלוך ואבק על הפאנלים. הפתרון של SolarEdge הוא שנבחר בשל היכולת של האופטימייזרים להתגבר על דגרדציה שנתית של תפוקת הפאנלים וגורמים סביבתיים, מבלי לפגוע בתפוקת המערכת כולה. כך נוכל לוודא תפוקה מקסימלית. התכנון הגמיש של המערכות של SolarEdge, אפשר להתקין מערכת מקסימלית עם סטרינגים באורכים שונים בגודל 270kW, שמכסה שטח גדול מהמאגר ובכך היא מונעת קרינת שמש ישירה על המאגר עצמו. התוצאה המיידית היא מניעת התאיידות של המים שיכולים לשמש לצריכה עצמית של התושבים והחקלאים, כמו גם ייצור מקסימלי שמוביל להפחתה בעלויות וחיסכון בחשמל.
זיו הרחול
/ מנהל פיתוח ותשתיות, אגודת המים של עמק הירדןמקסימום בטיחות. מקסימום אנרגיה.
כשמדובר בהתקנה של מערכת על פני מאגר מים, ניטור ובקרה, תחזוקה שוטפת ובטיחות צוותי התחזוקה הופכים מאתגרים במיוחד. באמצעות פלטפורמת הניטור, האופטימייזרים של SolarEdge מסייעים בצמצום ביקורי טכנאי באתר, שכן ניתן לבצע אבחון ופתרון תקלות מרחוק, בנוסף לעדכוני תוכנה. הטכנולוגיה של SolarEdge עומדת בתקני הבטיחות הבינלאומיים מהמחמירים ביותר, כולל עמידה בדרישות למניעת קשתות חשמליות ומנגנון הבטיחות SafeDC השומר על רמת מתח בטיחותי בעת הצורך. האופטימייזרים של SolarEdge עומדים גם בתקני 68IP ו-NEMA6, מה שהופך אותם לעמידים במים ולחות.
במיוחד במערכת צפה, שונות בין תפוקת הפאנלים היא כמעט בלתי נמנעת. טכנולוגיית MPPT במוצרי SolarEdge מאפשרת ייצור אנרגיה מקסימלי של כל פאנל בנפרד. כך גם מתאפשר עד 40% פחות שימוש בכבילת DC בהשוואה לפתרונות בטכנולוגיית String. התוצאה בשטח היא התקנה של סטרינגים באורכים שונים שמקלים על תחזוקת המערכת.
החיסכון הסביבתי:
המערכת הסולארית הזו מפיקה אנרגיה השווה ל:
- נסיעה של 43 רכבים פרטיים לאורך שנה
- צריכת האנרגיה השנתית של 24 בתים
- טעינה של 23,480,425 סמארטפונים
- צריכה של 21,720 גלונים של דלק